Majoriaq-højskole

Der er god mulighed for at udvikle sociale og personlige kompetencer på et højskoleophold i Danmark. ASN samarbejder med mange forskelligartede højskoler i Danmark.

ASN har aftaler med femten danske højskoler om Majoriaq-elever på højskoleophold i Danmark. Højskolerne har en profil der spænder fra traditionelle folkehøjskoler, over kunsthåndværksskole og ungdomshøjskole til idrætshøjskoler.

Højskoler er personlig og social opkvalificering

Mange unge og ældre har problemer med selvtilliden og samværet med andre mennesker. Det betyder at indsatsen for disse personer skal være at højne deres personlige og sociale kompetencer. Til dette formål er højskoler helt oplagte. Alene samværet med mange andre personer fra forskellige nationaliteter gør at grønlandske højskoleelever er tvunget til at være udadvendte og opsøgende.

Der bliver også lært sprog!

Ved at være samlet med mange personer som ikke er grønlændere tvinges Majoriaq-eleverne til at tale dansk og engelsk for at kunne kommunikere med deres venner på højskolen. Dermed bliver det sociale samvær på højskolen også platform for en forbedring af elevernes sprog.

Vejledningsfilm om højskoler i Danmark

Vejleder i NUIKI projektet, Karen Scharnberg, har lavet interviews i 2017 med danske højskolers forstandere om deres højskoler.

Denne film kan bruges i vejledningssammenhæng med kommende højskole elever, men det er også en god film til vejlederne.

Se filmen her (link)Kontakt vedr. højskolesamarbejdet er: hojskole@nanoq.gl
Kontaktperson i departementet: Karen Scharnberg: kares@nanoq.gl